tiistai 10. toukokuuta 2016 | 22.19

Appelsiini-kaurakeksit

Näitä keksejä olen leiponut yleensä pari kappaletta kasviskeiton kaveriksi. Mutta ne ovat myös erittäin hyviä kahvipöytään tarjottaviksi.
 Keksit ovat helppo ja nopea valmistaa. 

Appelsiini-kaurakeksit (n.10 kpl)
*maidoton

3 dl kaurahiutaleita
1 tl leivinjauhetta
2 rkl mantelijauhetta
(1 tl psyliumia)
½ dl intiaanisokeria/ muuta tummaa sokeria
( sokeria voi laittaa myös vähemmänkin)
1 kananmuna
2 rkl juoksevaa kylmäpuristettua kookosöljyä
½ appelsiinin puristettu mehu + kuorta raastettuna

Sekoita kuivat aineet keskenään.
Lisää joukkoon kananmuna ja appelsiinin mehu+ kuorenraaste.
Sulata kookosöljy juoksevaksi vesihauteessa
ja lisää muiden ainesten joukkoon.
Sekoita massa tasaiseksi.
( Mikäli massa tuntuu liian vetiseltä- lisää hieman kaurahiutaleita ja mantelijauhetta.)
Lusikoi ruokalusikallinen taikinaa leivinpaperoidulle pellille ja tasoita nokareet.
Keksit voi jätää paksummaksi tai niistä voi painella oikein ohuita,
sillä taikina ei juurikaan leviä uunissa.

Paista keksejä 175- asteisessa uunissa noin 10-12 minuuttia
tai kunnes keksit saavat väriä pintaan.
Anna keksien jäähtyä ja nauti niitä kahvipöydässä tai lounaan kera.
Rapeus kekseissä säilyy pari päivää- mutta takaan keksien kadonneen kiposta siihen mennessä. ;)

Ruokavalio-huomautukset!
(Korvaamalla tavalliset kaurahiutaleet gluteenittomilla hiutaleilla, saat kekseistäsi gluteenittomia.)

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! ♥

Malli: Simple Grey Variant © Koodikielellä