Kakku on äärettömän helppo valmistaa ja tunnin paistoajan jälkeen vaaditaan malttia, jotta kakku jäähtyy jonka jälkeen se laitetaan jääkaappiin yöksi tai pariksi. Kakun koristelin marjoilla, mutta jälkeenpäin jäin kaipaamaan mansikka/vadelmakastiketta, jota voisi kaataa hieman kakun päälle.
Pohja:
Pohja:
15 kpl valitsemiasi keksejä (itse käytin Duchyn luomu appelsiinikeksejä)
50g voita
Täyte:
600g appelsiini tuorejuustoa
2 ½ dl ruokosokeria (tai tavallista hienoa sokeria)
3 kananmunaa
2,5 dl kermaa
1 dl maissitärkkelystä
1 tl vaniljasokeria
puolikas sitruunan kuori ja mehu
Kakun päälle:
marjoja
raastettua sitruunan/appelsiinikuorta
(Huom! Mikäli haluat kakusta gluteenittoman,
korvaa tavalliset keksit gluteenittomilla kekseillä!)
korvaa tavalliset keksit gluteenittomilla kekseillä!)
1. Murskaa keksit tehosekoittimessa / morttelilla tai laita keksit pakastepussiin
ja hakkaa kaulimella/lihanuijalla tai millä tahansa toimivalla työvälineellä!
ja hakkaa kaulimella/lihanuijalla tai millä tahansa toimivalla työvälineellä!
2. Sulata voi ja lisää keksit joukkoon, sekoita tasaiseksi.
3. Pinnota irtopohjavuoka leivinpaperilla ja kaada keksitahna pohjalle
painellen se tasasaisesti koko pohja peittäen.
painellen se tasasaisesti koko pohja peittäen.
4. Sekoita täytteen kaikki aineet yhteen tasaiseksi massaksi.
Pese sitruuna hyvin, raasta kuori ja purista mehu muiden täytteiden joukkoon
ja kaada taikina vuokaan pohjan päälle.
Pese sitruuna hyvin, raasta kuori ja purista mehu muiden täytteiden joukkoon
ja kaada taikina vuokaan pohjan päälle.
5. Paista kakkua 170 asteisen uunin alatasolla n. tunnin ajan.
6. Anna kakun jäähtyä hyvin ennen tarjoilua ja nosta vasta sen jälkeen jääkaappiin.
Suojaa kakku esim, kelmulla, jottei jääkaapista tartu ei-toivottuja
hajuja/makuja kakkuun.
Suojaa kakku esim, kelmulla, jottei jääkaapista tartu ei-toivottuja
hajuja/makuja kakkuun.
Kakku on parhaimmillaan seuraavana tai 2. päivän kuluttua.
Jos haluat valmistaa mansikkakastikkeen kakulle;
soseuta mansikoita tehosekoittimessa/sauvasekoittimella, lisää appelsiinimehua
sen verran että se saa hieman notkeutta, makeuta kastiketta lisäämällä sokeria.
sen verran että se saa hieman notkeutta, makeuta kastiketta lisäämällä sokeria.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi! ♥