maanantai 4. heinäkuuta 2016 | 21.57

Maistiaisilla Friends&Brgrsilla


Image and video hosting by TinyPic  

Kolme viikkoa sitten olin yhtenä vieraana Oulun kauppakeskus Valkean Friends&Brgrs-ravintolassa. Kaveriksekseni pyysin mukaan Ennin ja ilokseksemme saimme pöytäämme seuraa Tiinasta, Sarkusta ja Antista. Viidestään olikin mukava jakaa mielipiteitä asiasta, jota kaikki pöydässä rakastavat- RUOSTA! Saimme pöytäämme aina burgerin, joka oli jaettu neljään osaan, ranskalaiset ja aina eri dipin. Meidän pöytä taisi olla kaikista pöydistä hitain maistamaan ruokia, sillä kuvattiin annoksia niin snäppiin kuin myös kameralla useasta eri kulmasta. Siinä vaiheessa kun henkilökunta kysyi yleisesti koko porukalta, miltä kyseinen burgeri maistuu- tungettiin äkkiä ekat hampparipalat suuhun xD.

Syy, mikä sai mut lähteä maistelemaan burgereita, oli kutsussa mainitut vegeburgerit ja toistaiseksi itselleni tuntematon ruokapaikka.

Yksi kuudesta perustajista, Saul Mäenpää, oli saapunut Pietarsaaresta paikan päälle kertomaan meille henkilökohtaisesti yrityksestä ja illan ohjelmasta.

Friends & Brgrs perustettiin vuonna 2014. Ravintoloita on jo neljä ja viides avataan Kööpenhaminaan tässä kuussa.  Ensimmäinen Friends& Brgrs-ravintola avattiin Pietarsaareen 2014 ja toinen seuraavana vuonna Helsinkiin, tänä vuonna avattiin kaksi; Tampereelle ja Ouluun. Helsinki saa pian myös oman leipomon ja Kööpenhaminaan avataan uusi ravintola heinäkuussa. Hyvällä tahdilla siis Friends&Brgrs avaa uusia ravintoloita.

Yritys sai inspiraation ulkomailla noudatettavasta Fresh &fast casual-konseptista. Fast casualisssa Fine diningin ja fast food sekoitetaan keskenään. Eli näin ollen hyvät ja tuoreet raaka-aineet otetaan fine diningin puolelta ja fast foodin puolelta tarjoilupuoli (itsepalvelu) ja hyvä hinta. Ruoan alkuperä ja puhtaus ovat kovassa nousussa tänä päivänä. Enemmän ja enemmän halutaan suosia kotimaisia ja tuoreita raaka-aineita ja itsetehtyä. Tästä juontuu siis fresh casual.

Tärkeintä yritykselle on kehittää ja tehdä kaikki itse. Esimerkiksi hampurilaisten pihvien liha on kotimaista ja tuoretta ja se jauhetaan paikan päällä.
Ravintolan alakerrassa on toinen keittiö ja leipomo, jossa muun muassa paistetaan sämpylät ja jauhetaan hampurilaisten pihvin liha.


Image and video hosting by TinyPic 

Ehdottomasti kyllä menen toistekin syömään tämän hyvän kokemuksen jälkeen. Erittäin suuri plussa tulee itsetehdystä sämpylästä, pihvistä ja aiolista.
Se, mitä en tiennyt ja mikä yllätti todella positiivisesti, on että burgereiden sämpylät valmistetaan joka päivä itse, eli ne eivät sisällä minkäänlaisia lisäaineita tai säilöntäaineita.
Näin ollen myös yllättävä tieto osui cheddar-juustoon. Kaupan hyllyllä oleva cheddar-juustohan on hyvin keltainen, nimenomaan johtuen väriaineen käytöstä. Friends&Brgrsin käyttämä Jukolan juusto tehdään aamumaidosta on siis ainoa Suomessa käytetty juusto, jossa ei käytetä väri-eikä lisäainetta, jonka syystä se on paljon hailakamman värinen.
HOX! Hampurilaisen sämpylän saa myös gluteenittomana!

Saulin lisäksi joukossa seisoi paikan ravintolapäälikkö Henna sekä kaksi ravintolatyöntekijää. Useaan kertaan leidit kertoivat kuinka monipuolista heidän työnsä on ja kuinka mukava heidän työporukkansa on. Aito onni ja palo palvella asiakkaita ja kunnianhimo tehdä ruokaa huokui naisten kasvoilta.

Mutta sitten itse asiaan, eli annoksiin ja niiden tunnelmiin.
Mun lemppari burgerit oli ehottomasti halloum ja cheddar- classic myötäili aika lähelle täydellisyyttä. Pääosin ateria kustantaa 11€.

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Ranskalaiset oli ihan täydelliset. Peittoavat täysin hesen ja mäkin ranut. Suolaa oli laitettu kivasti reilulla kädellä. 


Halloum brgr
(kesäkuun kuukauden burgeri)
- ihana tzatziki kastike + friends dippi

Image and video hosting by TinyPic

Chipotle brgr
-jos kaipaa potkua annokseen, on tässä oiva burgeri valinta

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic


Chevre brgr
-vuohenjuustokiekon sijaan välissä on vuohenjuustotahnaa

Image and video hosting by TinyPic

Classic brgr
-ai että tää dippi oli täydellinen ja burgeri kokonaisuudessaan myös

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Vegegurger 
- kyllähän se burgeri maistuu eriltä kun välissä ei ole juustoa, muuten ok. :D

Image and video hosting by TinyPic

Purilaisten jälkeen saatiin jälkiruoaksi raikas mansikkapirtelö mukaan otettavaksi.

Image and video hosting by TinyPic

Kiitos seuralaisilleni illasta ja kiitos Friends&Brgrsille makunautinnoista!

Friends & Brgrs
Isokatu 25, Oulu
Kauppakeskus Valkea 3.kerros

Avoinna
ma-la 10.30-21
su 11-18

6 kommenttia:

 1. Mun lemppari on ehdottomasti se Aioli burgeri, ihme, ettei teillä ollut sitä maisteltavana :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitääpä testata sitä ensi kerralla, kiitos suosituksesta! :)

   Poista
 2. Tällaisia postauksia lisää! Vesi tuli kielelle ja tekis mieli maistaa kaikkia! Itselle on myös hyvin tärkeää yrityksen tarina ja missio. Tällaisia ravintoloita tarvitaan lisää! Rohkeita kavereita :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, onpa kiva kuulla että siellä tykätään tämmösistä postauksista! :))

   Poista
 3. Ai onko siellä Valkeassa tuommoinenkin ravintola? Minä en ole oikein päässyt "sisään" koko kauppakeskukseen. Kamalan sekava. Kirjakaupan sijaintiakin piti kysellä R-kioskin myyjältä. Opastetauluja toivoisin sinne. Mutta herkullisen näköisiä purilaisia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsellekin tuntui alkuun, että missä olikaan mitäkin, mutta muutamien kertojen jälkeen alkoi hahmottua ja selkeytyä liikkeiden sijainti. :)

   Poista

Kiitos kommentistasi! ♥

Malli: Simple Grey Variant © Koodikielellä